Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Löktortini

Publicerat fredag 15 april 2011 kl 09.44

4 personer

2 gula eller röda lökar
2 msk rapsolja
250 g kesella kvarg eller ricottaost
1 ägg
1 msk mannagryn
1 dl riven parmesanost
½ dl rostade pinjenötter
1 msk finklippt gräslök
½ tsk salt
1 ½ krm nymalen svartpeppar
6 muffinsformar av papper + muffinsplåt

Tillbehör
skivad lax
sallad

Gör så här

1. Skala och skiva löken

2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs löken mjuk och guldgul, 5-8 minuter. Låt svalna. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Blanda kvarg, ägg och mannagryn i en skål. Tillsätt löken, men spara lite till garneringen. Rör i parmesanost, pinjenötter och gräslök. Smaka av med salt och peppar.

4. Ställ muffinsformarna i en muffinsplåt och fördela smeten i dem.

5. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter

6. garnera med lite av den sparade löken. Skär loss tortinin med en vass kniv och lyft upp dem med en sked. Servera med rökt lax och sallad

Lycka till vid spisen

Calle Westerholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".