Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Smörstekt rödtungsfilé med räkor, pepparrot och färsk grön sparris

Publicerat fredag 29 april 2011 kl 09.14

4 personer

8 rödtungsfiléer

Ströbröd

Rapsolja och smör till stekning

8-12 st färsk grön sparris

24 räkor med skal

1 bit färsk pepparrot

1 knippe dill

50 g smör

Salt och nymalen vitpeppar

 

1: Salta, peppra och vik rödtungan en gång. Panera rödtungan i ströbröd.

 

2: Skala räkorna, finhacka dillen. Skala och riv pepparroten fint på ett rivjärn. 

 

3: Skär bort en bit av den träiga ändan på sparrisen. Koka upp vatten i en vid kastrull med 1 msk socker och lite salt. Koka sparissen i ca 2-3 minuter beroende på tjockleken.

 

4: Stek rödtungan gyllenbrun i smör och rapsolja. Värm 50g smör så att smöret blir brynt.

5: Lägg rödtungan på 4 tallrikar. Strö den rivna pepparroten och dillen på rödtungan. Lägg på sparrisen, räkor och häll på det brynta smöret. Servera kokt potatis till rödtungan.

 

Smaklig Måltid

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".