Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Dillkyckling

Publicerat fredag 6 maj 2011 kl 09.45

4 port

En enkel, snabblagad variant på det traditionella långkoket. Istället för nöt- eller lammkött används kyckling som minskar tillagningstiden. Använd gärna lårfilén som är saftig och smakrik.

400 g kycklinglår- eller bröstfilé
2½-3 dl vatten
2 msk majsstärkelse (Maizena)
1 msk strösocker
1 msk ättiksprit, 12%
1 hönsbuljongtärning el 1½ msk konc kycklingfond
2 dl mjölk
Salt, peppar
1 knippa dill

Tillbehör:
Kokta primörmorötter
Kokt potatis
Inlagd gurka
Rädisor

Gör så här:

1. Strimla kycklingköttet.

2. Koka upp vatten med majsstärkelse, socker, ättiksprit och buljongtärning el fond under omrörning.

3.Tillsätt kycklingstrimlorna och sjud under lock i 5-7 min (den längre tiden för lårfilé).

4. Rör ner mjölken och smaka av med salt och peppar.

5. Hacka dillen och rör ner den precis före serveringen (annars tappar den sin gröna färg), eller servera den bredvid så kan var och en tillsätta efter egen smak.

Margareta Frost Johansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".