Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Bärkompott med kanelcréme

Publicerat fredag 6 maj 2011 kl 09.50

4 port 

I denna dessert använder du olika frusna bär. Vilka väljer du själv. På sommaren kan du passa på att använda säsongens färska bär.

1 l blandade bär (tex hallon, björnbär, vinbär, körsbär)
1 dl vatten
Rivet skal av ½ citron
½ dl ljust muscovado- eller farinsocker 

Kanelcréme:
250 g Kesella
½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel

Gör så här:

1. Koka citronskal och muscovadosocker i vattnet några minuter.

2. Lägg i de frusna bären och låt dem sakta tina. Rör om.

3. Smaksätt Kesella med florsocker, vaniljsocker och kanel.

Margareta Frost Johansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".