Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Chicken Thai på Calles vis

Publicerat fredag 28 oktober 2011 kl 09.44

4 portioner

Chicken Thai på Calles vis

Detta behöver du:
4 st kycklingbröst
2 st burkar cocosmjölk
2 dl sweet chilisås
1dl flytande honung
½ dl rapsolja
1 st rödlök
½ st morot
5 st minimajs
Salt
Basmatiris

Så här gör du:

1. Strimla kycklingbrösten och stek dem I hälften av oljan. Slå på sweet chilisåsen samt honungen och rör runt ett par varv.

2. Öppna cocosmjölkburkarna och häll dem över kycklingen. Låt det puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt.

3. Skär morötter, minimajs och lök i centimeter tjocka bitar. Fräs grönsakerna i en het panna med resten av oljan och strö lite salt över dem.

4. Lägg upp kycklingen på 4 tallrikar och fördela grönsakerna över kycklingen. Servera med nykokt basmatiris. Drick gärna en Singa (Thailänskt öl) eller ett havtorrt vittvin till.

Lycka till vid spisen!  

Calle Westerholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".