Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Thailändsk fläskfilégryta med kokosmjölk och röd currypasta

Publicerat fredag 28 oktober 2011 kl 09.51

4 Personer

Olja
500 gram fläskfilé
23 finhackade vitlöksklyftor
1½ tsk röd currypasta
1 Strimlad röd paprika
1 Strimlad gul paprika
1 msk thailändsk soya
1½ msk thailändsk chilisås
1½ tsk thailändsk fisksås
4 dl kokosmjölk

1: Strimla fläskfilén

2: Hetta upp olja i en stekgryta.

3: Blanda ner vitlök och currypasta.

3: Blanda ner fläskfilén och fräs någon minut.

4: Blanda ner paprikan och fräs tillsammans med fläskfilén.

5: Blanda ner soya, fisksås, chilisås, och kokosmjölk.

6: Låt koka på svag värme i ca 12 minuter

7: Servera Jasmin ris till grytan. 

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".