Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Helstekt rödspätta med färska rödbetor, kapris och brynt smör

Publicerat fredag 4 november 2011 kl 09.52

4 personer

4 hela rödspättor
4-6 färska rödbetor
4 msk kapris
1 knippe persilja
1st citron
Salt och vitpeppar från kvarn
Vetemjöl
Smör och rapsolja till stekning
50 g smör till brynt smör

Gör så här:

1: Borsta rödbetorna rena och ta bort evuentuelt blast. Lägg rödbetorna i en kastrull och fyll på med vatten så att rödbetorna täcks.

2: Koka rödbetorna mjuka under lock i ca 30 minuter. Känn efter med en sticka.

3: När rödbetorna är klara, spola dom i kallt vatten och gnid bort skalen.

4: Klyfta rödbetorna i 4 delar och finhacka persiljan.

5: Panera rödspättorna i mjöl, salta och peppra.

6: Lägg en klick smör och häll på lite rapsolja i en stor stekpanna. Stek rödspättan på medelvärme så att den får en gyllenbrun färg i ca 3-4 minuter på varje sida.

7: Lägg up rödspättorna på tallrikar.

8: Bryn smöret i en kastrull, smörfräs rödbetorna och kaprisen i en stekpanna.

9: Fördela rödbetorna och kaprisen på rödspättorna och strö på persilja.

10: Häll över det brynta smöret på rödspättorna så att det fräser till. Servera rödspättorna med kokt potatis och citronklyfta.

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".