Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Ugnsbakad torskrygg med rödvinssås och rökt sidfläsk

Publicerat fredag 18 november 2011 kl 09.29

4 personer

600gr färsk torskrygg
1dl flytande fiskfond
1,5dl rödvin
3cl mörk soya (Kinesisk)
1st charlottenlök
100gr rökt sidfläsk i bit
Salt & peppar
1  klick smör

Så här gör du :

1. Börja med såsen. Hacka charlottenlöken fint och fräs den med en klick smör i en kastrull. När löken har mjuknat slå på rödvinet och fiskfonden samt någon deciliter vatten. Låt det koka ihop i ca 10 minuter. Tillsätt soyan och smaka av med salt och peppar. Red av med Maizena om så behövs och avsluta med en klick smör för att ”blanka av ”såsen.

2. Nu till fisken. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj in en form med smör och lägg torskryggen i formen. Salta och peppra torsken. Sätt i en stektermometer i torsken och sätt den på 56 grader i inner temperatur. Under tiden torsken står i ugnen så kan du tärna sidfläsket. Fräs det sedan knaprigt i en stekpanna.

3. När fisken har nått rätt temperatur tar du ut den och låter den vila ett par minuter. Skär sedan upp den i portions bitar och lägg på tallrik. Servera med en god potatis pure och en passande grönsak samt givetvis rödvinssåsen & det knaperstekta fläsket.

4. Som dryck till detta passar ett Pino Gris (vitt vin) eller ett lättare röd vin. Det går givetvis lika bra med Loka.

Lycka till vid spisen!

Calle Westerholm

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".