Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Kycklingbröst fyllt med soltorkade tomater samt dragonsås smaksatt med citron

Publicerat fredag 20 april 2012 kl 09.55

4 personer

4 kycklingbröst
8 soltorkade tomater, marinerade
Rapsolja
4 msk flytande honung
Salt och nymalen svartpeppar
Dragonsås smaksatt med citron
2 finhackad schalottenlökar
1 msk koncentrerad kycklingfond
3 dl vatten
3 dl vispgrädde
2 msk finhackad färsk dragon (1 msk torkad dragon)
1 msk rivet skal från en citron, ej det vita
2 msk mjukt smör
Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

1 Sätt ugnen på 200 grader

2: Gör ett snitt på kycklingfiléerna och fyll med soltorkad tomat.

3: Lägg kycklingen på en smord ugnsform, pensla på honung och salta och peppra.

4: Sätt in kycklingfiléerna i ugnen i ca 25 minuter.

5: börja med såsen. Fräs löken i en kastrull  utan att den tar färg. Häll på fond, vatten och grädde, låt såsen koka ner till ca hälften återstår.

6: Blanda ihop smör, dragon och citronskal.

7: Dra kastrullen åt sidan och vispa ner smöret.

8: Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera ugnstekt potatis och nykokta grönsaker till kycklingen

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".