Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Couscoussallad

Publicerat fredag 31 maj 2013 kl 09.35

4 personer

1 zuzzini
3 mindre paprikor, röd, gul och grön
1 mindre rödlök
4 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
Flingsalt
1.5 dl mandel
100 g tärnad fetaost

Couscous
3 dl vatten
3 dl couscousgryn
1 tsk salt

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Skär grönsakerna i bitar, finhacka vitlöken och klyfta rödlöken.

3. Lägg grönsakerna och löken på en smord ugnsplåt, skeda över olivoljan och strö på lite flingsalt och rör om ordentligt.

4. Sätt in grönsakerna i ugnen i 15 minuter, rör om då och då.

5. Koka upp salt och vatten. Häll i couscousgrynen och lyft kastrullen från spisen. Sätt på ett lock och låt stå till övriga ingredienser är färdiga.

6. Skålla och skala mandeln. Stek mandeln i lite olja i en stekpanna så att den blir gyllenbrun.

7. Blanda den ljumna couscousgrynen med, rostade grönsaker, fetaost och mandel.

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".