Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad
RADIOKOCKEN 30 juli

Laga radiokockens fräscha fruktflarn

Publicerat tisdag 30 juli 2013 kl 10.17
Fruktflarn i olika varianter. Foto:Christian Naumanen

På sommaren passar det bra med lättare och fräscha efterrätter. Vår radiokock Ann tipsar om fruktflarn som är enkla och snabba att göra.

4-6 portioner

Ingredienser:
250 gr kyld smördeg
1 ägg

Fyllning kan man välja efter eget tycke och smak, några exempel:

  • tunnskivade äpplen, några hackade mandlar, råsocker, kanel
  • tunnskivade päron, hackad mörk choklad
  • skivad nektarin el. persika, frysta hallon, lite socker
  • jordgubbar, lime, ljust muscovadosocker

Gör så här:
Dela smördegen i fyra delar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla smördegen med uppvispat ägg. Lägg på fyllningen men lämna en smal kant runt om. Grädda i 200° i ca 20 minuter. Dela i mindre bitar och servera med vaniljglass.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".