Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Vitlöksfrästa räkor på ruccolasallad med senapsvinägrett

Publicerat tisdag 25 oktober 2005 kl 14.03

För fyra personer:

60 g ruccolasallad
½ dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1½ tsk fransk senap
Salt och nymalen svartpeppar
48 räkor med skal
3-4 vitlöksklyftor
1 knippe persilja, finhackad
1½ msk ströbröd
1½ msk olivolja
1½ msk smör

SÅ HÄR GÖR DU

1: Skala räkorna.
2: Skölj salladen och lägg den i kallt vatten.
3: Blanda olivolja, vinäger, fransk senap till vinägretten. Smaka av med salt och peppar.
4: Fördela salladen på 4 tallrikar. Häll på vinägretten
5: Värm olivoljan i en stekpanna. När oljan är varm blandar du ner smöret
6: Pressa ner vitlöken i pannan.
7: Blanda ner räkorna i pannan och fräs dom på hög värme i några sekunder.
8: Dra pannan åt sida och blanda ner ströbröd och persilja.
9: Fördela räkorna över salladen.
Servera ett gott bröd till räkorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".