Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Citronfromage med hallonsås och rullrån

Publicerat tisdag 31 januari 2006 kl 15.41

För sex personer:

4 gelatinblad
1 citron, saft och rivet skal
3 äggulor
2 dl socker
3 äggvitor
3 dl grädde
6 rullrån
Hallonsås
200 g frysta hallon ( tinade)
2 msk florsocker

SÅ HÄR GÖR DU

1: Lägg gelatinbladen i vatten i 5 minuter.
2: Sätt en kastrull på spisen med vatten i. Sätt ner en liten bunke. Ta upp gelantinbladen- och smält det i bunken.
3: Blanda gelatinet och citronsaften, låt svalna.
4: Blanda citronskal med äggulorna och hälften av sockret, vispa blandningen så den blir pösig.
5: Vispa upp äggvitorna och resten av sockret till hårt skum.
(man skall kunna vända upp och ner på äggvitan utan att den åker ur)
6: Vispa grädden.
7: Blanda ägguleblandningen med den simmiga citronsaften.
Vänd försiktigt ner citronblandningen och äggvitan i grädden.
8: Häll fromageblandningen i en skål och ställ den i kylskåpet med plast över. Låt den stelna i kylskåpet i ca 3 timmar.
9: Hallonsås: Mixa hallonen tillsammans med florsockret.
10: Doppa en sked i varmt vatten och gör fina ägg av citronfromagen.
Servera hallonsås och rullrån till citronfromagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".