Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Färsk vit sparris med citron- och valnötssmör och parmaskinka

Publicerat fredag 28 oktober 2005 kl 09.45

För fyra personer:

500 g vit sparris ( grön sparris)
12 tunna skivor Parmaskinka
60 g ruccolasallad
1 msk balsamvinäger
½ dl olivolja
1 nypa salt
Nymalen svartpeppar efter smak
Citron och – valnötssmör
75 g smör
30 g valnötter
1- 2 tsk citronskal
2 msk färskpressad citronsaft
Salt efter smak

SÅHÄR GÖR DU

1: Skala sparrisen. Ställ fram smöret i en bunke så det mjuknar.
2: Koka upp rikligt med saltat vatten. ( 1½ tsk vatten per liter vatten)
3: Lägg i sparrisen och koka den sakta under lock i ca 12- 15 minuter. (grön sparris kokas i 2- 4 minuter)
4: Känn på rotändan med en vass kniv. Då de är mjuka är sparrisen klar.
5: Blanda alla ingredienser till smöret, rör om ordentligt. Smaka av med lite salt
6: Skölj salladen. Blanda salladen i en stor bunke med vinäger, olja, lite salt och nymalen svartpeppar.
7: Lägg upp sallad och Parmaskinka på tallrikar, samt den nykokta sparrisen.
Servera citron- och valnötssmör till samt ett gott bröd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".