Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Fläskfilé gryta med curry och yoghurt

Publicerat fredag 28 oktober 2005 kl 09.52

För fyra personer:

800 g fläskfilé
2 gula lökar, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackad
1 röd paprika, finstrimlad
1 grön paprika, Finstrimlad
2 msk curry
1 msk socker
1 msk färsk riven ingefära
1 dl vatten
½ Msk koncentrerad kalvfond
4 dl matlagningsyoghurt
Salt och nymalen svartpeppar

1: Putsa och skär köttet 3 cm tärningar.
2: Fräs köttet i en stor stekgryta tillsammans med lök och vitlök.
3: När köttet har fått en gyllenbrunfärg blanda ner paprikan.
4: Pudra på curryn och låt den fräsa med någon minut.
5: Blanda ner ingefäran och strö på sockret
6: Häll i vatten och kalvfonden, låt vätskan koka ner till hälften.
7: Häll på yoghurten och låt grytan sjuda några minuter.
8: Smaka av med salt och peppar.
9: Servera nykokt pasta eller ris till grytan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".