Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Crepes med rökt lax, hackat ägg, pepparrot och creme fraiche

Publicerat torsdag 9 februari 2006 kl 13.35

Crepessmet
2 ägg
1 dl vetemjöl
½ tsk salt
2½ dl mjölk
1 msk olja
Smör
1 dl riven ost
Fyllning
150 g rökt lax
3 Ägg, hårdkokta och hackade
1 knippe dill
2 tsk färskriven pepparrot
2 dl creme fraiche

1: Vispa ägg, vetemjöl och salt till en jämn smet.

2: Tillsätt olja och mjölk.

3: Grädda 8 tunna crepes. Låt dom svalna på smörpapper.

4: Blanda lax, ägg, dill och pepparrot med creme fraiche, salta och peppra.

5: Fördela fyllningen på crepsen och rulla ihop dom.

6: Lägg crepsen på en smörad eldfastform och strö över osten.

7: Gratinera i ugnen i ca 10- 15 minuter så att crepsen får en fin färg.

8: Servera en härlig sallad till crepsen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".