Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Fläskkotlett med ugnstekt schalottenlök och fransk senap

Publicerat torsdag 10 november 2005 kl 13.57

4 bitar fläskkotletter á 200 g
12-16 skalade schalottenlökar
olja
smör
Fingersalt
Fransk senapssås
Smör
1 liten gul lök, finhackad
1 dl vitt vin
2 msk koncentrerad kalvfond
2½ dl vatten
1 msk Dijonssenap
1 tsk mjöl+ 1½ tsk mjukt smör (blandas)
1½ dl grädde
Salt och nymalen vitpeppar   

1: Sätt ugnen på 200C
2: Lägg schalottenlöken på en smord ugnsform
3: Klicka på 2 msk smör, täck formen med foliepapper.
4: Låt löken vara inne i ugnen till dom är bruna och mjuka i ca 20-25 minuter. Vänd löken då och då. Salta lite
5: Värm lite olja i en stekpanna och sedan smöret.
6: Krydda köttet med salt och peppar, bryn dom sedan ett par minuter på varje sida.
7: Ställ in köttet i ugnen och efterstek dom i ca 6 minuter.
8: Börja med såsen. Bryn löken i en kastrull utan den tar färg.
9: Häll på vin, kalvfond och vatten, låt såsen koka ner till hälften.
10: Blanda ner senap och vispa ner mjölblandningen.
11: Häll på grädden och låt såsen koka till lagom konsistens, salta och peppra.
12: Servera kotletterna på 4 tallrikar med schalottenlöken och såsen runt om kring.
13: Servera gärna ris och nykokta grönsaker till rätten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".