Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Citronpenslad kycklingfilé på spett med apelsinsås

Publicerat torsdag 17 november 2005 kl 10.27

För fyra personer:

6 kycklingbröst
½ dl olivolja (rapsolja)
Saften från en citron
1 msk soja
Salt och nymalen vitpeppar
8 träspett

Apelsinsås

1 schalottenlök, finhackad
Skalet från en apelsin (ej det vita)
1½ tsk tomatpuré
Smör
Saften från 2 apelsiner
2 msk koncentrerad kycklingfond
2½ dl vatten
3 dl grädde
Salt och peppar


1: Sätt ugnen på 200 C.
2: Skär varje kycklingbröst i 5-6 bitar.
3: Blanda olivolja, citronsaft och soja.
4: Trä kycklingbitarna på spetten.
5: Lägg över spetten på en smord ugnsplåt.
6: Pensla Kycklingspetten med citronmarinaden, salta och peppra
7: Ställ in spetten i ugnen i ca 10- 12 minuter.
8: Börja med såsen.
9: Fräs lök, apelsinskal och tomatpuré hastigt i denna ordning i en kastrull.
10: Häll på apelsinsaft, kycklingfond och vatten, låt koka till hälften återstår.
11: Häll på grädden och låt såsen koka till lagom konsistens.
12: Smaka av såsen med salt och peppar.
13: Sila såsen genom en pipsil.
14: Servera ris och nykokta grönsaker till kycklingspetten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".