Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Sockerstekt rödingfilé med krasse- och pepparrotsyoghurt

Publicerat torsdag 9 februari 2006 kl 13.32

4 skinn och benfria ryggbitar från rödingfilé a 150 g (Lax)
3 msk socker
1½ msk salt
Smör
Vitpeppar

Krasse och pepparrotsyoghurt
2 dl matlagningsyoghurt
1 ask smörgåskrasse
1 msk färskriven pepparrot
3 tsk flytande honung
Salt och nymalen svartpeppar

1: Blanda socker och salt.
2: Fördela blandningen på varje filé på den sidan där skinnet inte har suttit.
3: Låt rödingen vila en ½ timme innan stekning.
4: Börja med krasse och pepparrotsyoghurten.
5: Skär krassen fint från asken och blanda med yoghurt, pepparrot och honung.
6: Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Ställ kallt.
7: Hetta upp en stekpanna med smör och stek rödingen på den sockrade sida först på - medelvärme.
(Var noga med att vända rödingen i tid så att inte sockret bränner).
8: Vänd rödingen och stek den färdig på andra sidan, peppra rödingen.
9: Servera rödingen med kokt Asterix potatis och en rejäl klick av yoghurten.
Tips: Koka färska sockerärter i saltat vatten med en klick smör i.(Koktid ca 20 sekunder) Passar utmärkt till rödingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".