Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Fläskrulader med fikon och ansjovis, äpple och - rödkålsröra

Publicerat onsdag 7 december 2005 kl 14.35

8 fläsksnitzlar á 70 g
1 gul lök
1½ dl torkade fikon, finhackad
1 liten burk ansjovis
Nymald kryddpeppar
1½ msk koncentrerad kalvfond
3 dl vatten
1 lagerblad
Socker
3 Röda äpplen
100 g rödkål
Smör
Socker
Salt

1: Banka försiktigt ut fläskschnitzlarna så att de blir tunna.
2: Hacka lök, fikon och ansjovisfiléer.
3: Fräs lök och fikon i smör i en stekpanna tills en fin färg.
4: Blanda ner ansjovishacket och dra stekpannan åt sidan.
5: Fördela ansjovisröran på schnitzlarna. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
6: Bryn ruladerna i en stekgryta i lite smör så att de får fin färg.
7: Tillsätt vatten, köttbuljong och lagerblad.
8: Koka under lock på svag värme i ca 25 minuter.
9: Skär rödkålen i grova tärningar. Klyfta äpplena.
10: Fräs äppelklytorna i smör ca 2 minut.
11: Lägg i rödkålen och fräs ytterliga ett par minuter, tillsätt  lite socker och salt.
12: Lyft upp rulladerna ur skyn och lägg dem på ett uppläggningsfat.
13: Tillsätt grädde och låt småkoka i några minuter, tillsätt lite socker.
14: Slå lite sås över rulladerna.
15: Servera med äpple och – rödkålsröran, kokt potatis och resten av såsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".