Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Asiatiska kycklingspett med Jordnötssås

Publicerat onsdag 1 mars 2006 kl 09.26

4 kycklingbröst
8 Trägrillspett
Marinad
3 msk soja
1vitlöksklyfta, finhackad
2 tsk chilipulver
Saften från 1½ limefrukt
3 tsk socker
1 tsk mald ingefära
2 msk matolja
1 nypa salt
3 dl kokosmjölk
5 msk jordnötssmör
1½ msk ljus soja
1 tsk chilipulver
Saften från 1 limefrukt
Salt och peppar

1: Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål
2: Skär varje kyckling i 8 fyrkantiga bitar. Lägg ner bitarna i marinaden. Täck över skålen och låt den stå i kylen i 2 timmar.
3: Stek spetten i en het stekpanna med lite olja och smör så att dom blir genomstekta. Vänd då och då och pensla på marinaden.
4: Blanda kokosmjölk med jordnötssmör, soja, chilipulver och limesaft i en gryta. Koka upp och låt koka i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
5: Servera jasminris och stekta grönsaker till kycklingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".