Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Raggmunk med pepparrotsräkor och rökt lax med gräslökssås

Publicerat torsdag 9 mars 2006 kl 13.20

500 g potatis (king Edward)
1 ägg
½ dl vetemjöl
1½ dl mjölk
1 nypa salt
smör
4- 8 skivor rökt lax
Dillkvistar
400 g räkor med skal
1½ msk färsk riven pepparrot
1 nypa socker
1 dl gräddfil
Salt och nymalen svartpeppar
Gräslökssås
1 dl gräddfil
1 tsk svensk senap
1 nypa socker
1 kruka gräslök, finskuren
Salt och nymalen vitpeppar

1: Skala räkorna.
2: Blanda räkor med pepparrot och gräddfil. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar
3: Blanda alla ingredienser till gräslökssåsen, salta och peppra.
4: Blanda ägg, mjöl, mjölk och salt till en jämn smet
5: Skala och riv potatisen fint.
6: Blanda ner potatisen i smeten, låt smeten stå och vila i ca 30 minuter.
7: Grädda ca 8 st mindre raggmunkar frasiga och gyllenbruna.
8: Lägg 2 raggmunkar på en tallrik, klicka på räksmet.
Lägg på 1-2 skivor lax, ringla på såsen. Garnera med en dillkvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".