Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Parmesanpasta med rostade pinjenötter samt salami - och rucolassalad

Publicerat fredag 20 oktober 2006 kl 11.45

4 portioner
400 g pasta (Penne rigate)
3 dl färsk riven parmesanost
4 krm nymalen svartpeppar
12 skivor salami
½ dl olivolja
1 msk balsamvinäger
Flingsalt
16 svarta oliver utan kärnor
50 g rucolasallad
2 msk rostade pinjenötter
     

1: Rosta pinjenötterna i torr panna så att nötterna får lite färg.
2: Koka pastan enligt bruksanvisningen.
3: Rör ner parmesanosten i den färdiglagade pastan och krydda med svart peppar.
4: Skölj och lägg rucolasalladen i en bunke med kallt vatten.
5: Skär salamin i strimlor.
6: Blanda olivolja och vinäger, smaka av med salt.
7: Häll bort vattnet från rucolasalladen.
8: Blanda ner salami, olivdressing och oliverna i salladen.
9: Lägg pastan på tallrikar med salladen ovanpå. Strö över
pinjenötterna.
10: Servera nybakat bröd till pastan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".