Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Stekt hällefilé med ragu på champinjoner, bacon och gräslök.

Publicerat torsdag 23 mars 2006 kl 09.09

4 personer
4 portioner hällefilé á 120 g
1 klick smör
2 msk olivolja
Salt och nymalen vitpeppar
Saften från en citron
Ragu
Smör
2 schalottenlök, finhackad
200 g champinjoner, klyftade
100- 125 g bacon, finstrimlad
1 kruka gräslök, finklippt
3 dl matlagningsgrädde
1 msk koncentrerad fiskfond
1 dl vatten
2 tomater

1: Stek baconenstrimlorna knapriga och lägg det på ett hushållspapper.
2: Klyfta tomaterna, skär bort kärnorna och strimla tomaterna.
3: Lägg hällefiléerna på ett hushållspapper och torka dom på båda sidor.
4: Stek hällefiléerna gyllenbruna i en stor stekpanna med smör och olivolja, salta och peppra.
5: Skeda på lite citronsaft på hällefiléerna precis innan dom är klara.
6: Lägg i några klickar smör i en hög stekpanna. (Stekgryta)
7: lägg i champinjonerna först och sedan löken, låt fräsa någon minut.
8: Häll på grädden, fiskfonden och vatten och låt småkoka till simmig konsistens.
9: Blanda ner bacon, gräslök och tomatstrimlorna, smaka av med salt och peppar
10: Häll Såsblandningen över fisken och servera nykokt potatis till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".