Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Basilika- och balsammarinerade jordgubbar med vaniljglass och grädde

Publicerat fredag 23 mars 2007 kl 11.31

4 pers
1 liter jordgubbar
3 msk socker
2 msk balsamvinäger
2 msk finhackad färsk basilika
Vaniljglass
Kanelgrädde
1 dl grädde
1 tsk mald kanel
(Socker)

Så här gör du:
1: Skölj och dela jordgubbarna i 4 klyftor.
2: Lägg jordgubbarna i en bunke, strö över socker, basilika och droppa i vinägern. Blanda försiktigt och täck med plastfilm och låt dra i en timme i kylskåpet.
3: Vispa grädden hårt tillsammans med kanelen.
4: Doppa en matsked i varmt vatten och skeda upp den hårt vispade kanelgrädden.
5: Servera jordgubbarna med vaniljglass och en sked kanelgrädde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".