Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Panna cotta med balsamico marinerad honungsmelon

Publicerat torsdag 23 mars 2006 kl 14.05

Antal personer: 8

3 gelantinblad
Vatten
6 dl grädde
2 dl mjölk
5 msk socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
Marinerad honungsmelon
1 honungsmelon (jordgubbar)
3 msk socker
2 msk balsamvinäger
     

Så här gör du:
1. Mjuka upp gelantinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.
2. Häll gräddmjölken i en kastrull. Blanda ner socker och vaniljsocker.
3. Värm långsamt och småkoka i 10 minuter. Dra kastrullen från värmen.
4. Krama ur gelantinbladen och lägg dem i kastrullen, rör om tills de smält helt och hållet.
5. Häll smeten i djupa tallrikar. Täck plastfilm över tallrikarna.
6. Låt panna cottan stelna 3-4 timmar i kylen.
7. Dela melonen i 4 klyftor och ta bort kärnorna.
8. Skär ur melonköttet och skär i tärningar.
9. Lägg tärningarna i en bunke. Strö över socker, och droppa i vinägern. Blanda försiktigt och täck med plastfilm och låt dra i en timme.
10. Fördela melontärningarna på panna cottan. Skeda över marinaden som är över. Garnera med citronmelisse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".