Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Mjuk pepparkaksbakelse med appelsingrädde

Publicerat torsdag 23 mars 2006 kl 14.08

Antal personer: 4

Ingredienser:
2 ägg
1 dl farinsocker
100 gram fast honung
3 msk smält smör
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
2 dl Creme fraiche
Apelsingrädde
3 dl vispgrädde
2 msk koncentrerad apelsinjuice
1-1 1/2 tsk vaniljpulver 
1 msk finrivet apelsinskal
100 gram riven chocklad
   

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång bakform.
2. Vispa ägg och farinsocker till en luftig smet.
3. Smält honungen försiktigt i en kastrull och rör i smöret.
Låt det svalna och rör ner i äggsmeten.
4. Blanda ner mjöl, bikarbonat, kanel och ingefära i smeten.
Varva också med creme fraiche.
5. Ställ in smeten i ugnen och grädda på galler i ugnen nedre del ca 50 minuter.
6. Prova med en sticka när kakan känns genomgräddad.
7. Knacka ur kakan från formen. Låt den kallna.
8. Vispa grädden tillsammans med apelsinjuice, vaniljpulver och apelsinskal.
9. Skär kakan i tjocka skivor och fördela apelsingrädden över.
10. Strö över den rivna chockladen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".