Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Gratinerad gräddädelost med hallonkompott och vaniljglass

Publicerat torsdag 23 mars 2006 kl 14.10

Antal personer: 4

Ingredienser:
1 dl vispgrädde
100 gram gräddädelost
2 äggulor
Vaniljglass
Hallonkompott
200 gram frysta hallon
3 msk socker 
  

1. Koka hallonen tillsammans med sockret i en kastrull 3 minuter. Låt den sedan kallna.
2. Koka upp grädden och smula i ädelosten.
3. Låt ostmassan smälta och rör till en jämn. Dra kastrullen åtsidan.
4. Tillsätt äggulorna under vispning och låt krämen svalna.
5. Lägg hallonkompotten på 4 smorda formar.
6. Fördela krämen ovanpå kompotten.
7. Sätt ugnen på 250 grader med grillelement.
8. Ställ in formarna 1-2 minuter eller tills den har fått en fin färg.
Servera hallonkompotten med pepparkakor och vanlijglassen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".