Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Parfait med Västerbottenost och varm hjortronsylt

Publicerat torsdag 23 mars 2006 kl 14.12

Antal personer: 4
Ingredienser:
100 gram riven Västerbottenost
3 äggulor
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Hjortronsylt

Så här gör du:
1. Riv osten grovt.
2. Vispa äggulor, socker, vaniljsocker till en tjock smet.
3. Vispa grädden tjock utan att det blir smör.
4. Blanda grädde, osten och äggsmeten med en träslev.
5. Häll smeten i en form och ställ in i frysen i ca. 4 timmar.
Servera parfaiten med varm hjortronsylt och ett glas cider.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".