Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Punschparfait med varma hallon

Publicerat torsdag 23 mars 2006 kl 14.14

Antal personer: 4

Ingredienser:
4 äggulor
2 dl florsocker
4 dl grädde
50 gram blockchocklad, finhackad
1 dl hasselnötter, finhackade
Varma hallon
200 gram hallon, frysta
2 msk florsocker
Rivet skal från 1/2 citron
 
Så här gör du:
1. Vispa äggulor och florsocker luftigt.
2. Vispa grädden (ej för hårt).
3. Blanda ner chocklad, nötter, russin och punch i äggsmeten.
4. Blanda ner grädden försiktigt med en träslev i blandningen.
5. Fyll smeten i en stor form.
6. Frys parfait i ca. 6 timmar.
7. Lägg hallonen i en kastrull, tillsätt florsocker, citronskal och rör under värme till sockret smält.
Servera punchparfaiten i skivor med hallonen och kvist citronmeliss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".