Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Kanelplättar med rårörda jordgubbar och vispad grädde

Publicerat torsdag 23 mars 2006 kl 14.16

Antal personer: 4

Ingredienser:
1 dl vetemjöl
1/2 krm salt
1 tsk malen kanel
1 tsk strösocker
3 dl mjölk
2 ägg
Rårörda jordgubbar
1 liter jordgubbar
1 dl florsocker
Rivet skal från 1/2 citron (ej det vita)
2 dl vispad grädde  
   

Så här gör du:
1: Blanda vetemjöl, salt, kanel, och socker i en skål.
2: Tillsätt häljten av mjölken och vispa till en slät smet.
3: Rör ner resterande mjölk, ägg och vispa smeten slät.
4: Grädda plättarna i smör ca 1 minut på varje sida. Lägg dom undan för undan i staplar på smörpapper.
5: Skiva jordgubbarna och lägg dom i en kastrull.
6: Tillsätt florsockret, citronskal och rör under värme till sockret smält.
7: Varva plättar och rårörda jordgubbar.
8: Servera plättarna med vispad grädde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".