Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Gräddbakade hallon och blåbär

Publicerat torsdag 23 mars 2006 kl 14.17

Antal personer: 3-4

Ingredienser:
4 ägg
½ dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
2 dl blåbär
2 dl hallon   
    

Så här gör du:
1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt grädden, vaniljsockret och mjölet och vispa lite till
2. Häll hälften av gräddblandningen i en smörjd ugnsfast form och grädda i ca 15 minuter på 175 grader till gräddblandningen stelnat.
3. Strö över bären. Häll över resten av gräddblandningen och grädda i ca 40-45 minuter eller till kakan har stelnat.
Servera kakan varm med vaniljglass. 
med vaniljglass

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".