Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Chokladgratinerad frukt & hallon med vaniljglass

Publicerat fredag 23 mars 2007 kl 11.30


2 kiwifrukter
2 bananer
400g frysta hallon
4 dl riven vit blockchoklad
6 dl vaniljglass


1. Tina hallonen och skiva kiwifrukten & bananerna.
2. Lägg ett lager kiwifrukt sedan ett lager banan och sist hallon i fyra djupa ugnsfasta tallrikar.
3. Strö sedan rikligt av den rivna blockchokladen över frukten.
4. Gratinera under grillvärme i ugnen tills chokladen blivit gyllenbrun. Var försiktig så att den inte bränns.
  
Servera med en kula god vanilj glass i varje tallrik.
 
Tips! Riv gärna blockchokladen några dagar innan så att den får torka i kylen. Den blir frasigare då.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".