Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Kycklingbitar smaksatt med lime. Serveras med en asiatisk dippsås

Publicerat onsdag 29 mars 2006 kl 14.20

Antal personer: 4
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
3 ägg
1 dl vetemjöl
rivet skal av en limefrukt
6 msk rapsolja
Dippsås
4 msk flytande honung
4 msk ljus soya
Saft från en citron
saft från en apelsin
3 krm sambal olek
3 tsk socker
1 krm salt

1. Blanda ihop alla ingredienser till dippsåsen.
2. Skär kycklingfilén i ca. 4 cm stora bitar.
3. Blanda ägg, mjöl, limeskal, limesaft, satl och peppar i en bunke.
4. Hetta upp en stekpanna med olja.
5. Doppa kycklingbitarna i smeten och stek dom i omgångar på medelvärme ca. 10 minuter.
6. Lägg upp kycklingbitarna på ett fat och såsen i en skål.
7. Dippa kycklingbitarna i såsen och servera ris till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".