Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Torskrygg med citrussås och bönsallad med soltorkade tomater

Publicerat torsdag 20 april 2006 kl 09.44

4 Personer

4 torskryggfiléer a 140 g (4 dubbelvikta torskfiléer)
Smör och olivolja till stekning
4 tsk Flingsalt
Nymalen Vitpeppar
Citrussås
2 schalottenlökar, finhackad
1 msk smör
2 tsk farinsocker
1 msk koncentrerad hummerfond
1 dl vatten
Saften från 3 apelsiner
Saften från 1 limefrukt
Saften från ½ citron
1 dl vatten
2 msk olivolja
Salt
    
Bönsallad
1 burk vita bönor ( 400g )
1 gul paprika
½ Skalad gurka
6 soltorkade tomater i lag
1 msk olivolja
Salt och nymalen svart peppar
   
1: Strö på 1 tsk på flingsalt på varje torskbit.
2: Börja med bönsalladen. Spola bönorna i kallt vatten
3: Tärna paprika, gurka, tomat och finstrimla dom soltorkade tomaterna.
4: Blanda allt i en skål tillsammans med bönor och olivolja, smaka av med salt och peppar.
5: Börja med såsen. Fräs schalottenlöken gyllen brun i en kastrull med smör.
6: Blanda ner sockret och dra kastrullen åt sidan.
7: Häll i fond, vatten apelsin, lime och citronsaften.
8 Låt såsen sjuda till hälften av vätska återstår, Rör ner olivoljan och smaka av med lite salt.
9: Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Stek fisken ca 3 minuter på varje sida, peppra.
10: Lägg bönsalladen på tallrikar och torsken ovanpå.
11: Häll såsen över torsken och servera några nykokta potatisar till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".