Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Laxfärsbiffar med kall örtsås

Publicerat torsdag 4 maj 2006 kl 14.27

4 msk ströbröd
1 dl matlagningsgrädde
700 laxfilé, urbenad
1 ägg
lime, rivet skal och saft av 1 st
Salt och nymalen vitpeppar
Örtsås
2 dl lätt crème fraiche
2 msk kessela 10%
½ Tsk torkad dragon
1 knippe gräslök, finklippt
1 knippe dill, finhackad
1 msk persilja, finhackad
1 tsk svensk senap
Salt och nymalen svartpeppar
1 tsk socker

1: Sätt ugnen på 175C.
2: Blanda alla ingredienser till såsen, smaka av med salt och peppar, ställ kallt.
3: Blötlägg ströbröd i grädden och ställ kallt i 5 minuter.
4: Skär laxen i små tärningar och kör dem i en matberedare till en färs. (mixer)
5: Blanda ströbröd med laxfärs, ägg, limeskal och saft i en bunke.
6: Smaka av med salt och nymalen vitpeppar
7: Gör i ordning en bunke med ljummet vatten.
8: Blöt händerna lite då och då och Forma 8 små runda biffar av färsen.
9: Lägg biffarna på smord eldfast form och stek i ugnen i ca 15-20 minuter.
10: Servera med kokt potatis ( färsk från Medelhavet) och lätt kokta vårprimörer.

Smaklig Måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".