Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Gäseneostgratinerad grön sparris med ruccolasallad

Publicerat tisdag 9 maj 2006 kl 11.35

4 personer
200-300g grön sparris
2 dl riven lagrad Gäseneost
3 msk pinjenötter
50 g ruccolasallad
8 röda cocktailtomater
2 msk finhackad rödlök
3 msk olivolja
Flingsalt och nymalen svartpeppar.

1: Sätt ugnen på 225 C.
2: Skär bort den träiga ändan på sparrisen.
3: Skala den nedersta delen av sparrisen inte knoppen.
4: Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull.
5: Salta vattnet och koka sparrisen i 2-3 minuter tills den är friskt grön till färgen.
6: Kyl av sparrisen i kallt vatten så att den behåller den fina färgen.
7: Lägg sparrisen på en smord ugnsfast form och strö över osten.
Gratinera i ugnen i ca 4 minuter tills osten får en gyllenbrun färg.
8: Rosta pinjenötterna i en het torr panna till en fin färg.
9: Skölj ruccolasalladen i kallt vatten och dela cocktailtomaterna.
10: Blanda tomater, pinjenötter med salladen och den finhackade rödlöken. Peppra med svartpeppar från kvarnen och strö på lite flingsalt.
11: Blanda ner olivoljan och blanda försiktigt.

Glad vår
Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".