Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Sallad Nicoise

Publicerat onsdag 17 maj 2006 kl 14.41

4 personer
200 g haricots verts (gröna bönor)
6 små färska potatisar (Medelhavspotatis)
1 huvud grönsallad, grovstrimlad
1 röd paprika, strimlad
5 kvisttomater, klyftad
100 g svarta urkärnade oliver, delade
2 burkar tonfisk á 185 g i olja
1 burk fileade sardiner á 2-300 g i olja.
4 hårdkokta ägg, delad i klyftor

Dressing
1 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
2 vitlöksklyftor, finhackad
1 nypa flingsalt
Svartpeppar från kvarn

1: Skrubba och koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt potatisen svalna – och skär dem på längden i tre delar.
2: Fyll en medelstor kastrull till häften med vatten och tillsätt 1 msk salt.
3: Låt vattnet koka upp och sedan stormkoka, lägg i dom gröna bönorna.
Koka bönorna i 3 minuter och kyl sedan ner dom med kallt vatten.
4: Blanda gröna bönor, potatis, sallad, paprika, tomat och oliver i en stor skål.
5: Gör i ordning dressingen. Blanda ner dressingen i salladen.
6: Dela upp salladen på fyra tallrikar, lägg sedan på tonfisk, sardiner och äggklyftorna.
7: Servera färskt bröd till salladen.

Smaklig måltid
Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".