Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Curry grillad kycklingspett med tomatsalsa och pastasallad

Publicerat onsdag 24 maj 2006 kl 13.40

4 personer
4 kycklingbröst
8 blötlagda träspett
½ dl olivolja
1 msk curry
1 tsk torkad oregano
Salt och nymalen svartpeppar
Tomatsalsa
4 tomater, urkärnade och tärnade
2 salladslökar, tunt skivat
2 dl crème fraiche
2 msk vatten
2 vitlöksklyftor, pressad
1 tsk sambal olek
Salt

Pastasallad
150 g pasta (pennerigate)
6 soltorkade tomater i marinad, strimlad
1 röd paprika, finstrimlad
½ gurka, skalad och skuren i tärningar
50 g ruccolasallad
Flingsalt och nymalen svartpeppar

Dressing
½ d olivolja
2 msk färskpressad citronsaft
1: Dela kycklingbrösten på längden och trä dom på träspett
2: Blanda olivolja, curry och oregano i en skål.
3: Pensla kycklingspetten med marinaden, salta och peppra.
4: Grilla kycklingen i 3-4 minuter på varje sida, pensla då och då.
5: Blanda alla ingredienser till tomatsalsan och smaka av med lite salt.
6: Koka pastan enligt bruksanvisningen. Spola pastan i kallt vatten.
7: Skölj ruccolasalladen.
8: Blanda pasta, tomat, paprika, gurka och ruccolasallad.
9: Blanda ner dressingen och smaka av med svartpeppar och flingsalt.

Tips: Detta är bra picknickmat. Förbered kyckling, salsa och pastasallad hemma.
Tag med en engångsgrill eller grilla kycklingen hemma och ät den kall. Tag med lite potatissallad, några goda, korvar, ostar och kex.
Trevlig picknick i det gröna
Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".