Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Grillad lax på spett med bönsallad och kall vitlökssås

Publicerat torsdag 1 juni 2006 kl 15.18

4 portioner
600 g laxfilé
4 blötlagda träspett
1 tsk mald spiskummin
2 msk färskpressad citronsaft
3 msk olivolja
Flingsalt
Bönsallad
1 burk kidneybönor ( ca 400 g)
4 salladslökar, tunt skivade
1 ask gula cocktailtomater, klyftade.
1 nypa flingsalt
2 msk olivolja
Vitlökssås
2 dl matlagningsyoghurt
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk persilja
Salt och nymalen svartpeppar

1: Blanda alla ingredienserna till vitlökssåsen.
2: Smaka av såsen med salt och nymalen svartpeppar, ställ kallt.
3: Dela laxen i 20 stora tärningar. Trä laxbitarna på spetten
4: Blanda olivolja, spiskummin och citronsaft till en marinad.
5: Pensla marinad på laxspetten och grilla ca 2 minuter på varje sida, salta.
6: Skölj kidneybönorna noga i kallt vatten.
7: Blanda bönor, salladslök, tomater med olivolja i en kastrull.
8: Värm bönsalladen på grillen och smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
9: Servera laxspetten med sallad, sås och kokt potatis ( färsk potatis)
 
Smaklig måltid
Göran Nilson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".