Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Limemarinerade jordgubbar med basilika, vispad grädde och riven vit choklad

Publicerat fredag 23 mars 2007 kl 11.29

4 personer


1 liter jordgubbar
4 msk socker
Saften från en lime
Rivet skal från en citron
2 msk finhackad färsk basilik
1 dl grädde
100 g grovriven vit choklad

1: Skölj och dela jordgubbarna i 4 klyftor.
2: Lägg jordgubbarna i en bunke, blanda ner socker, limesaft, limeskal
och basilika. Blanda försiktigt och täck med plastfilm.
3: Låt jordgubbarna stå och dra i en timme i kylskåpet.
4: Vispa grädden hårt
5: Fördela jordgubbarna på 4 tallrikar
6: Doppa en matsked i varmt vatten och skeda upp den hårt vispade
grädden.
Lägg grädden på tallrikarna och strö över den rivna chokladen

Glad midsommar

Önskar

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".