Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Entrecote (grillad) med avokadosallad och kryddsmör med pinjenötter

Publicerat onsdag 28 juni 2006 kl 11.18

4 entrecote á 200 g
140 g skivad bacon
1 burk majs
2 avokado, urkändade och skurna i grova bitar
2 kvisttomater, skurna i klyftor
1 rödlök, finhackad Flingsalt

Dressing
½ Dl olivolja
1 msk balsamvinäger
Salt och nymalen svartpeppar
Kryddsmör
75 g rumstempererat smör
2 vitlöksklyftor, pressade
½ Dl rostade pinjenötter
½ tsk paprikapulver
½ Tsk chilipulver
½ tsk curry
½ Tsk salt

1: Börja med kryddsmöret.
2: Rosta pinjenötterna i en torr het panna till den får en fin färg, låt svalna.
3: Rör ihop smöret med pinjenötterna och övriga ingredienser.
4: Skeda upp smöret på en bit smörpapper och rulla ihop, lägg in i frysen.
5: Vispa ihop dressingen till salladen och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
6: Börja med salladen. Stek baconen i torr panna så att dom blir lite knapriga.
7: Lägg baconen på ett hushålspapper, låt dom svalna. Strimla baconen.
8: Blanda baconen med övriga ingredienser till salladen.
9: Blanda ner dressingen i salladen och strö på lite flingsalt.
10: Grilla eller stek entrecoten någon minut på varje sida, salta och peppra.
11: Dela upp salladen på 4 tallrikar, lägg på entrecoten och en bit av kryddsmöret.
12: Servera gärna lite färskpotatis till Entrecoten.
Glad Sommar
Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".