Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

pasta med tonfisk, vitlök och kapris

Publicerat onsdag 5 juli 2006 kl 11.41

400 g pennerigate
2 msk olivolja
1 msk smör
1  röd lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackad
400- 500 g krossad tomat i tetra pack
1 dl vatten 
2 burkar tonfisk i vatten
50 g kapris i lag
Salt och nymalen svartpeppar
Riven Parmesanost

1: Koka pastan enligt bruksanvisningen i en stor kastrull. Häll pastan i ett durkslag och låt den rinna av.
2:Öppna tonfiskburken och låt vattnet rinna av.
3: Fräs rödlök, vitlök i olivolja och smör i en stor stekgryta.
4: Blanda ner krossad tomat, vatten och kapris.
5: Blanda ner tonfisken och sjud tills det är riktigt varmt.
6: Blanda ner pastan, rör om och se till att det blir riktigt varmt.
7: Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
8: Servera riven parmesan ost till pastan
Smaklig måltid
Göran Nilsson       

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".