Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Ugnsbakad kycklingbröst med gräslök och rostade pinjenötter

Publicerat fredag 14 juli 2006 kl 12.13

4 personer

4 stora kycklingbröst
3 schalottenlök, finhackad
100 g riven ost
½ dl vitt vin
2 dl crème fraiche
1 dl matlagningsgrädde
1 kruka gräslök, finskuren
50- 70 g pinjenötter
Smör
Salt och peppar från kvarn

1: Sätt ugnen på 200 C.
2: Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna till en gyllenbrun färg.
3: Skär varje kyckling i 4 bitar.
4: Lägg kycklingen i en smord hög ugnsform, salta och peppra
5: Strö över schalottenlök ost, gräslök och pinjenöter.
6: Blanda vitt vin, creme fraiche, grädde, gräslök och smaka av med salt och peppar.
7: Häll blandningen över kycklingen.
8: Sätt in kycklingen i ugnen i 25- 30 minuter.
9: Servera en härlig sommarsallad och färsk potatis i det gröna till kycklingen.

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".