Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Hallon och blåbärskaka med kessela och vaniljglass

Publicerat onsdag 26 juli 2006 kl 11.10

2½ dl blåbär
2½ dl hallon
2 ägg
2 dl socker
2 dl kessela
Firivet ska från en citron
0,5 dl vetemjöl
Vaniljglass

1: Sätt ugnen på 175C.
2: Vispa ägg och socker poröst.
3: Tillsätt kessela, citronskal och vetemjöl.
4: Häll smeten i en smörad ugnsform.
5: Strö över hallon och blåbär.
6: Grädda kakan i ugnen i ca 1 timme.
7: Severa vaniljglass till kakan.

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".