Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Kokosmarinerad fläskkarré med vitlöksdipp

Publicerat onsdag 2 augusti 2006 kl 14.33

800 g fläskkarré
Marinad
3 dl kokosmjölk
2 msk soja
2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor, pressade
1 färskpressad lime
2 tsk curry
8 blötlagda träspett
Vitlöksdipp
3 dl gräddfil
3 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk Samba Olek
2 msk färsk koriander, finhackad ( ½ tsk torkad koriander)
1 tsk socker
1 nypa flingsalt

1: Börja med att göra i ordning marinaden.
2: Skär köttet i tärningar.
3: Lägg kött tärningarna i en fryspåse. Slä på marinaden, låt allt blandas väl och knyt åt.
4: Låt köttet marineras i två timmar i kylskåpet.
5: Gör i ordning vitlöksdippet, ställ in i kylskåpet.
6: Trä upp köttet på spetten och häll marinaden som blir över i en bunke.
7: Grilla spetten 4- 5 minuter, vänd köttet då och då, pensla på marinaden hela tiden.
8: Servera ris ell coscoussallad till måltiden.

Grilla lungt!
Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".