Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Sallad med kräftstjärtar, brännvinsost och valnötter

Publicerat torsdag 7 september 2006 kl 11.15

 

4 personer
100 g ruccolasallad
32 kräftstjärtar (kräftstjärtar i lag)
200 g brännvinsost
1½ dl  grovhackade valnötter
2 msk finhackad dill
5 msk rapsolja (eller olivolja)
1 msk balsamvinäger
1½ tsk flingsalt
Svartpeppar från kvarn

1: Skölj salladen väl i kallt vatten.
2: Skär osten i mindre bitar.
3: Blanda salladen med kräftstjärtar, brännvinsost,
    valnötter och dill.
4: Blanda olja, vinäger, salt och lite svartpeppar.
5: Blanda försiktigt ner dressingen i salladen.
6: Servera nybakt bröd till salladen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".