Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Smörstekt gösfilé med ört och- ansjovissås

Publicerat torsdag 7 september 2006 kl 11.16

4 personer
600 g gösfilé
3 msk ströbröd
3 msk vetemjöl
Smör
3 dl vispgrädde
1 msk koncentrerad fiskfond
1½ dl vatten
50 g ansjovisfilé plus lite spad
2 msk finhackad dill
1 knippe gräslök, finskuren
(salt och nymalen vitpeppar)

1: Blanda vetemjöl och ströbröd.
2: Finhacka ansjovisfiléerna.
3: Vänd gösen i ströbrödsblandningen, salta och peppra.
4:Stek fisken i smör någon minut på varje sida
   i en hög stekpanna.
5:Lägg fisken åt sidan när den är klar.
6:Tillsätt grädde, fiskfond, vatten, ansjovis
   och spad i pannan.
7:Låt såsen få ett hastigt uppkok och låt sedan
   såsen sjuda några minuter.
8:Blanda ner dill och gräslök smaka eventuelt av
   såsen med lite salt och peppar.
9: Servera kokt potatis och knäckebröd med
   kryddig ost till gösen.

Smaklig måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".