Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Dragonhalstrad koljafilé med kantareller och vita bönor

Publicerat onsdag 27 september 2006 kl 14.04

4 personer
700 g koljafilé
3 msk salt
½ dl farinsocker
3 tsk torkad dragon
1 tsk  svartpeppar från kvarn
Rapsolja
Smör
Kantareller och vita bönor
1 liter färska kantareller, delade i mindre bitar ( 3 dl förvällda kantareller)
300 g stora vita bönor på burk
smör
1 liten rödlök, strimlad
2 vitlöksklyftor, finhackad
2 msk persilja, finhackad
2 dl crème fraiche
3 msk vatten
Salt och peppar från kvarn

1: Sätt ugnen på 200C
 2: Skär koljafilén i 4 portionsbitar.
 3: Fördela saltet runt om fisken och låt ligga i 25 minuter.
 4: Spola och torka av fisken.
 5: Blanda farinsocker, dragon och svartpeppar.
 6: Pensla  rapsolja på fiskens ena sida
     och doppa den i dragonblandningen.
 7: Halstra fisken hastigt på bägge sidor i olja
     och smör med kryddsidan - först i en
     varm stekpanna.
 8: Sätt in fisken i ugnen och låt den gå färdigt
     i ca 10 minuter.
 9:  Fräs kantarellerna i smör i en stor kastrull, tillsätt rödlök, vitlök och bönor.
10: Vänd ner créme fraiche och låt blandningen
      få ett snabt uppkok.
11: Tillsätt vattnet, smaka av med salt och peppar.
12 Blanda ner persilja, dra kastrullen åt sidan.
13: Servera ris ell kokt potatis till rätten.

God fiskelycka

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".