Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Oxfärsbiffar med rotfrukter, äpple och kall ädelostsås

Publicerat torsdag 5 oktober 2006 kl 13.51

Oxfärsbiffar
500 g nötfärs
2 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk torkad mynta
1 tsk torkad timjan
Salt och nymalen svartpeppar

Rotfrukter och äpple
2 morötter
2 palsternackor
6 potatisar
2 äpplen
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
½ dl rapsolja
Några klickar smör
Salt och nymalen vitpeppar

Ädelostsås
2 dl créme fraiche
½ dl vatten
100 g riven ädelost
1 tsk socker
Salt

1: Sätt ugnen på 200 C
 2:  Blanda mjölk och ströbröd.
 3:  Blanda samman alla ingredienser
      till en smidig färs.
 4:  Forma smeten till 8 små biffar.
 5:  Skär rotfrukterna i 2 cm stora tärningar.
 6:  Tag bort kärnhuset och tärna
      äpplena med skalet på.
 7:  Finhacka löken och vitlöken.
 8:  Blanda alla ingredienser i en bunke,
      blanda ner oljan, salta och peppra.
 9:  Lägg allt på smord ugnsform och
      lägg några smörklickar ovanpå.
10: Salta och peppra och stek i ugnen
      i ca 25 minuter, rör om då och då.
11: Blanda alla ingredienser till såsen
      (mixa i en matberedare).
12: Stek köttfärsbiffarna vackert bruna i smör 
      2-3 minuter på varje sida.
13: Servera biffarna med rotfruktsblandningen
      och ädelostsåsen.

Smaklig måltid

Göran  Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".